Vis in een gezonde jas

Gezond eten zit ‘m vaak in “simpel” doen. Een visje met een lekker krokant korstje, maar ja in paneermeel zit weer allerlei meuk & het zijn ook nog eens loze calorieën want er zit geen voedingswaarde in. Dat kan anders.

Ik eet geen vlees, wel vis en soms met een lekker, gezond en voedzaam jasje… lekker met (basmati) rijst of couscous en een witte kool curry afgetopt met koriander en cashewnoten.

 

Wat heb je nodig

  • Witvis .. bijvoorbeeld kabeljauw
  • Bloem
  • Ei
  • Zout en peper
  • Havermout
  • olie

Hoe je het maakt

  1. Droog de vis en bestrooi het bloem (voeg zout en peper toe aan de bloem).
  2. Vervolgens haal je het visje door het ei en daarna door de havermout.
  3. Zorg dat de olie in de pan goed heet is en bak de vis 4 tot 6 minuten… klaar!

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven13