Rabarber met een crumble

Een heerlijk fris rabarber recept.

Rabarber is heerlijk fris. Deze rabarber crumble kan gemaakt worden zonder suiker toe te voegen. Gezoet met dadels en de crumble er op geven het een heerlijke bite.

Wat heb je nodig

  • Verwarm de oven voor op 180 graden –

voor 4 personen

  • 4-5 stengels rabarber
  • 2 theelepels Kaneel
  • 10 Gedroogde bosbessen (geeft naast smaak ook een mooie rode kleur af)
  • Suiker (naar smaak) zelf voeg ik een paar dadels en kokosbloesemsuiker toe.
  • 2 theelepels vanillepoeder of vanillestokje
  • Jeneverbessen en kruidnagel (dit naar smaak, hoeft niet)

Tip: naast rabarber kun je ook ander fruit toevoegen zoals aardbeien, appel, dadel, rozijnen etc.


Voor de crumble

  • 6 eetlepels havermout
  • Handvol noten (even in de vijzel fijner maken)
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • Snufje zout

 

Hoe je het maakt

  1. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm, was ze onder de kraan. Zet een pan op het vuur en kook de rabarber met een beetje water. Voeg eventueel ander fruit toe. Voeg alle ingrediënten toe en roer af en toe totdat de rabarber tot moes is gekookt.
  2. Ondertussen maak je de crumble. Doe alle ingrediënten in een kom, even roeren en je crumble is klaar voor gebruik.
  3. Op de bodem van de ovenschaal giet je de rabarbermoes. Doe de crumble er overheen. Dek de schaal af met ovenbestendige folie en prik er een paar gaatjes in. Zet de schaal met folie ongeveer 25 minuten in de oven. Haal na 25 minuutjes de folie er af en zet de ovenschaal voor 10 minuten terug in de oven totdat de crumble mooi goudbruin is.

Ps: pas op, het is bloedheet. Dus niet de lippen laten aanbranden door je ongeduld 😉

algemene footers bij berichten3

1 Reacties