Havermout koekjes

Soms heb ik zin in koekjes, maar dan wel de gezonde versie zonder suiker. Ik maak ze gewoon zelf, dan weet ik ook wat er in zit.

Wat heb je nodig

  • 150 gram muesli
  • 50 gram havermout
  • 50 gram noten (stamp ze ietwat fijn in bijvoorbeeld een vijzel)
  • 2 rijpe peren *
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • bakpapier

* je kunt ook 1 peer en 1 sinaasappel gebruiken (met de rasp van 1 sinaasappel). Of denk eens aan vijgen, dadels cranberries, gojibessen

Hoe je het maakt

  1. Doe 100 gram van de muesli, havermout, speculaaskruiden, vanillepoedere in een blender en maal het helemaal fijn.
  2. Doe de peren erbij (met vel kan, uiteraard zonder klokhuis) en pureer deze ook.
  3. Voeg de noten en de overgebleven havermout bij de gemalen muesli.
  4. Laat het even 10 minuten rusten
  5. Verdeel daarna het mengsel dan in 8 a 12 bolletjes. Deze druk je plat op het bakpapier.
  6. Zet ze ca 40 minuten in een voorverwarmde oven op maximaal 100 – 120 graden.

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven2