Lekkere voorjaarssalade van koolrabi

Het is een beetje een vergeten knol. En dat is best jammer, want het is een heerlijk gewas om een salade van te maken, die koolrabi. Heerlijf fris!

 

Wat heb je nodig

voor 2 personen

  • Sla
  • 2 koolrabi
  • Olijfolie
  • Sap van een citroen
  • Appel
  • 50 gram geitenkaas
  • Handje mais
  • Handje rozijnen
  • Handje zonnebloempitten
  • Handje amandelen
  • Peper en zout
  • Peterselie/bieslook

 

Hoe je het maakt

  1. Schil de koolrabi en snijd hem julienne (hele dunne reepjes) of raspen kan ook.
  2. Doe de koolrabi in een vergiet en bestrooi met zout en peper (vocht gaat er zo wat uit)
  3. Snij de appel ook julienne mag met schil
  4. Doe olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom en roer goed door.
  5. Voeg de rozijnen, zonnebloempitten en koolrabi erbij
  6. Mix goed en breng op smaak met peper en zout.

Maak af met bieslook of peterselie, geitenkaas en de amandelen.

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven3