Knoflooksoep van gepofte knoflook

Heerlijk soepje van gepofte knoflook. Voordeel, door het poffen geen enorme meur uit de giechel 😉 dus gooi je haar los en geniet voluit van dit lekkere soepje.

 

Wat heb je nodig

  • 6 bollen knoflook
  • 1 ui
  • 1tl tijm
  • 1 liter bouillon (groente of kippenbouillon)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 3 eetlepels bloem
  • optioneel room

Hoe je het maakt

  1. Snij het kapje van de knoflookbollen af, zet ze in een aluminiumfolie bedruip ze met olijfolie en zeezout. Doe ze in de oven op 200 graden voor 40 minuten.
  2. Snipper het ui en bak ze op laag vuur 10 minuten.
  3. Laat de knoflook beetje afkoelen en druk de teentjes uit de bollen (gaat heel makkelijk). Voeg ze toe aan het ui.
  4. Voeg tijm, laurierbladen en kruidnagel toe.
  5. Voeg 3 eetlepels bloem toe en laat 3 minuten zachtjes bakken.
  6. Voeg liter bouillon toe.
  7. Voeg eventueel beetje room toe en zout / peper.
  8. Haal kruidnagel en laurierbladen uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Voor een extra romige soep ook nog even door een zeef.

Lekker met stokbrood met (keltisch) zeezout of knoflookboter (maarrr dan meur je wel uit je giechel 😉

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven