Healthy havermout muffin met blauwe bessen

Iets lekkers tussendoor, of als ontbijt, heerlijk als toetje met een dotje kwark. Gezond en lekker en op elk moment van de dag heerlijk smullen. Het zal wel een eeuwige strijd blijven van de foodlover. Lekker eten en toch op gewicht willen blijven. Dan is deze muffin een goede keuze, er is geen suiker aan toegevoegd. En er zit ook geen tarwe in, want ze worden gemaakt van havervlokken/havermout.

En ook nog lekker snel klaar. Je giet alle ingredienten (behalve de blauwe bessen en de noten) in de blender . Blenden tot een glad beslag en klaar!

Ps: ook lekker met dadel, cranberry en kokos. Of met stukjes chocolade en pistachenootjes.. ach zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Wat heb je nodig

Voor 6 muffins –

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram havervlokken/havermout
  • 100 gr blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • Handje noten
  • Handje rozijnen
  • snuf zout
  • blender en muffinblik

Hoe je het maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havervlokken, bakpoeder, kaneel, yoghurt, eitjes, vanille en een snuf zout in de blender. Blend tot een gladde massa. Vet ondertussen je bakblik voor de muffins in met (kokos)olie.
  3. Schenk het beslag voor het muffins in je bakblik en schep voorzichtig de blauwe bessen en de noten door het beslag. Leg een plakje banaan op elke muffin. Schuif nu de voorverwarmde oven in en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Controleer even met een satéprikker of de muffins gaar zijn en laat afkoelen.