Tomatensoep met pit!

Lekker zelf soep maken. Ik doe het met plezier, ook goed om te weten wat je eet, toch? Soep uit zakjes en pakjes… neeeee. Zo niet nodig. Dit tomatensoepje is er eentje met extra pit door de gember en rode peper. Een lekker herfst soepje voor op een regenachtige dag.

Wat heb je nodig:

-voor 4 personen-

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4cm gember
  • snufje paprikapoeder
  • 8 tomaten (zonder vel)
  • 10 gedroogde tomaten
  • 2 groente bouillonblokjes
  • evt blikje tomatenblokjes
  • Peper en zout
  • (kokos) olie
  • bosui voor de garnering

Hoe je het maakt

  1. verhit de olie in een grote soeppan.
  2. snijd de ui in kleine stukjes en doe samen met de geperste knoflook, rode peper in kleine stukjes en de geraspte gember en de paprikapoeder in de pan en fruit aan.
  3. Voeg de gedroogde tomaten toe.
  4. Voeg de tomaten (zonder vel) toe in stukken en eventueel een blikje met tomatenblokjes.
  5. Doe de bouillonblokjes in de pan en  1 liter water. Laat ongeveer 15 zachtjes koken.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met een snufje zout en peper.
  8. Schenk de soep in een kom en top de soep af met de bosui.

tomatensoep-met-gember-en-rode-peper

 

0 Reacties

Plaats een reactie