Snelle en gezonde salade van restjes.

Nieuws van de dag: we gooien gemiddeld 135 kilo voedsel – per persoon – weg. Ongelooflijk toch?

Ik had nog een beetje ijsbergsla, veldsla en gegrilde groente over. Dat kan best een heerlijke salade worden, had ik zo bedacht. En dus duik ik voor de rest even in de (koel)kast en voilà. Een heerlijke salade voor de lunch. Zo gemaakt! Altijd lekker, zeker bij warme dagen. Wees niet bang om te experimenteren, ik hussel altijd van alles door elkaar en meestal smaakt het ook nog. In dit geval is deze salade zeker een aanrader!

Wat heb je nodig

– 2 personen –

  • sla (ijsberg, veldsla, rucola, etc)
  • 1 rode ui
  • handje olijven
  • 1/2 citroen (sap)
  • olijfolie extra vergine
  • amandelen
  • 3 dadels
  • gegrilde groenten
  • kappertjes
  • zonnebloempitjes
  • zout

Hoe je het maakt

  1.  Snij de sla (indien nodig) in reepjes en maak aan met olie en citroensap en een beetje zout. En hussel alles even goed door elkaar.
  2. Snijd de rode ui in ringen.
  3. Voeg toe: de gegrilde groente, rode ui, amandelen, dadels in reepjes, zonnebloempitjes en de kappertjes.

Klaar!

Tip: lekker voor bij de salade:  brood ingesmeerd met een half teentje knoflook. Even de oven in op 180 graden voor 5 minuutjes.

 

0 Reacties

Plaats een reactie