Healthy Bananenbrood #nosugar

Je kunt bananenbrood bakken met suiker en bloem, maar waarom ongezond doen als het ook gezond én lekker kan. Dit recept is ook nog eens simpel. Dus… aan de bak!

Ik bak een bananenbrood en vries ‘m per 2 plakjes in. Zo kan ik s’ochtends 2 plakjes verwarmen in de oven en heb ik een lekker ontbijt. Maar als tussendoortje bij een kop thee kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig:

  • 200 gr. havermout
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels yoghurt
  • citroen sap
  • handje ongebrande noten
  • 1 theelepel kaneel en/of speculaaskruiden
  • vanille(poeder)
  • krenten
  • zout

aanvullende opties voor de vulling:

  • Dadels, vijgen, pruimen, cranberry’s, kaki voor op het brood.

Hoe je het maakt:

  1. verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. vet je cakevorm in met kokosolie of een andere vorm van vet.
  3. doe alle ingrediënten (behalve de noten, een halve banaan en de krenten) in de blender.
  4. blender aan en klaar is je beslag.
  5. doe het beslag in je cakevorm en voeg noten, krenten en overig toe aan je beslag.
  6. top af met schijfjes banaan (of kaki… ook heeeeeerlijk) en zet in de oven. Bak je bananenbrood af in 45 minuten.
  7. als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  8. check of je bananenbrood gaar is door er een saté prikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  9. laat je brood afkoelen op een rooster.

Tip: Lekker met een toefje volle kwark met kaneel.

0 Reacties

Plaats een reactie