Geroosterde worteltjes uit de oven

Ik ben groot fan van geroosterde groenten uit de oven. Door ze te roosteren worden de groenten veel lekkerder van smaak dan wanneer je ze kookt.
Bijna alle groenten kunnen geroosterd in de oven. Mijn favoriete groente,  bietjes, pompoen, zoete aardappel en deze geroosterde wortels met honing, gemberpoeder en sesamzaadjes

Door ze te roosteren in de oven worden ze lekker zacht  en zoeter van smaak. Als de worteltjes wat dik zijn is eerst kort blancheren wel aan te raden.

Wat heb je nodig:

  • Een bosje bospeen
  • 2 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1tl gemberpoeder
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • voor de saus: Griekse yoghurt en 6 muntblaadjes

Hoe je het maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het groen van de worteltjes. Haal de bovenkant en onderkant van de worteltjes en schil ze met een fijnschiller.
  3. Blancheer de worteltjes voor 2 minuutjes.
  4. Vet een ovenschaal in met olie, voeg honing, gemberpoeder en sesamzaadjes toe samen met de wortelen en zorg dat de wortelen bedekt worden met een laagje van het honingmengsel.
  5. Zet de wortelen in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuutjes, tot ze lekker zacht zijn.
  6. Maak een lekker sausje van yoghurt en munt. Snijd de muntblaadjes fijn, voeg toe aan de yoghurt, klaar!

geroosterde-worteltjes-honing

0 Reacties

Plaats een reactie