Frisse salade met garnaal en mango

Deze salade met avocado, mango en garnalen is een schoolvoorbeeld van simpel en lekker. Je hoeft geen pan aan te raken en de bereidingstijd is minimaal. Ideaal om te maken als lunch op een broeierige zomermiddag.

Wat heb je nodig

– 2-3 personen –

  • 2 mango’s
  • 2 avocado’s
  • 200 gr gekookte garnalen
  • 1/2 citroen
  • 4el olijfolie extra vergine
  • 1el honing
  • snufje cayenne peper
  • zout
  • pijnboompitjes
  • klein bosje koriander of bieslook (fijngehakt)

Hoe je het maakt

  1.  Schil de mango’s en snijd in blokjes. De avocado’s snijd je ook in blokjes en doe ze samen met de mango in een schaal.
  2. Schep hier de garnalen door samen met het sap van de 1/2 citroen. De citroen is naast smaakmaker ook bedoeld om het bruin worden van de avocado tegen te gaan.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, honing, cayenne peper en zout. Sprenkel deze over de salade en strooi er de pijnboompitjes en de gehakte koriander of bieslook over naar smaak. Schep de salade nog een keer door en serveer direct.

Smullen maar!