Curry Indiase bloemkool

Een Indiase bloemkool curry zoals deze is echt heerlijk! Deze bloemkool curry is vegetarisch en in combinatie met de cashewnoten, amandelen, zonnebloempitjes en wat koriander smaakt ie fantastisch.

Wat heb je nodig

voor 4 personen

  • Bloemkool
  • 5 rijpe tomaten of blik/pak tomatenstukjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Stukje gember van ca 2 cm
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander(poeder)
  • 2 theelepels garam massala
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 250 gram basmatirijst
  • Amandelen, cashewnoten, zonnebloempitjes
  • Verse koriander
  • Zout

 

Hoe maak je het maakt

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel schoon onder koud stromend water.
  2. Doe de bloemkoolroosjes in een pan en voeg er warm water aan toe tot ze net onderstaan. Voeg wat zeezout toe en breng aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer 4 à 5 minuten.
  3. Pel ondertussen de tomaten. Verwijder de zaadlijsten en hak grof.
  4. Olijfolie in een pan en kleur hierin de fijngesnipperde ui en knoflook goudbruin. Rasp de gember en voeg toe samen met de komijn, cayennepeper, korianderpoeder en garam masala en laat 1 minuut meebakken op een laag vuur.
  5. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes stoven. Voeg de kokosmelk toe en laat alles 5 à 6 minuten zachtjes sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
  6. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat alles nog enkele minuten zachtjes sudderen.
  8. Breng de bloemkoolcurry op smaak met wat limoensap en zeezout. Werk af met grof gehakte koriander, de noten/zaden en serveer met de rijst.

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven3