Indiase linzencurry

Oeps… Toch net iets te vaak “uit” eten geweest. En nu ligt de groente la nog vol. Weggooien wil ik het niet. Gelukkig is er een heerlijke oplossing. Indiase Linzen curry met whatever er nog in de groente la ligt.

Lekker en teveel maken is ook geen probleem want wat overblijft stop ik gewoon in de vriezer, voor een volgende keer als ik wel gezond wil eten maar even wat minder tijd heb. Win-win met groente 😉

Wat heb je nodig

  • 200 gram dupuis linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel groentebouillon (kippenbouillon kan ook)
  • 1 ui
  • Tomatenblokjes vers of uit pak/blik
  • Gember (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1tl kurkuma
  • 1tl komijn
  • 1tl koriander (gemalen)
  • 1tl garam massala
  • 1tl cayennepeper
  • Groente divers (denk aan bloemkool(roosjes), courgette, kool, paprika, brocolli, aubergine, boontjes.. ach eigenlijk alles wel ;-))
  • Koriander (vers)
  • Cashewnoten of amandelen
  • Toefje yoghurt

Hoe maak je het

  1. Verhit olijfolie/kokosolie in een grote pan en bak hierin de uitjes voor 5 minuten mooi lichtbruin.
  2. Voeg vervolgens geraspte gember en knoflook toe en bak 1 minuutje mee.
  3. Alle kruiden erbij en 1 minuut bakken.
  4. Voeg tomatenblokjes toe en kook 3 minuten
  5. Voeg groente en de kokosmelk toe, de linzen, bouillon en waar nodig water (alles moet net onder water staan), deksel op de pan en 45 minuten laten pruttelen.
  6. Serveren met toefje yoghurt, koriander en nootjes on top. Lekker met zelfgemaakt platbrood.

Smullen maar!

Ps: ik eet geen vlees, maar als je dat wel wilt zou kipfilet hier erg goed in passen. Maar is voor de smaakbeleving totaal niet nodig. Is erg yummyyyy….!

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven5