Bij warm weer, lekker frisse… aardappelsalade

Die maak je natuurlijk gewoon lekker zelf. Deze is gemaakt van krielaardappeltjes met schil, maar aardappels koken en ik schijfjes snijden kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig

  • 500 gram (kriel)aardappels
  • 1 rode ui
  • 2 augurken
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 1 appel
  • zout
  • venkel
  • peterselie
  • grote kom

Voor de dressing

  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel yoghurt
  • citroensap

Hoe je het maakt

  1. Kook de (kriel)aardappelen tot ze gaar zijn a 10-15 min.
  2. Spoel ze koud af en laat afkoelen
  3. Maak de dressing en doe in de kom
  4. Voeg fijn gesneden ui, augurk, gedroogde tomaatjes, appel, peterselie, venkel en zout toe.
  5. Voeg de afgekoelde aardappels toe.

Lekker met platbrood en roomboter met een beetje zout.
Simpel en toch overheerlijk!

Variatie TIP

Voeg zalm of makreel toe

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven5