Bietensalade met makreel

Je mag me er wakker voor maken… Bietensalade. Heerlijk fris en met geitenkaas of in dit geval met makreel een heerlijke en simpel te maken maaltijdsalade.

Wat heb je nodig

  • verse bieten (of al voorgekookte exemplaren, maar vers (biologisch) zit veel meer smaak aan) > 2 bietjes per persoon
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • slasaus of zure room
  • 2 augurken
  • zonnebloempitten
  • amandelen
  • makreel (of ei of geitenkaas)
  •  zout

Hoe je het maakt

  1. Kook de bieten (met vel) voor ongeveer 45-60 min.
  2. Giet ze af en laat ze afkoelen
  3. Haal het vel er af en snij de bietjes in kleine stukjes
  4. Snipper de uit, appel en snij de augurken in kleine stukjes. Voeg deze in een kom samen met de slasaus of zure room
  5. Voeg de bieten toe en hussel alles goed om
  6. Voeg de pitten en amandelen toe en de makreel (of ei of geitenkaas)

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven13